Pogoje poslovanja določa podjetje Svetila Prosenak, Damijan Prosenak s.p., ki izdelke na spletni strani www.svetila.net prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Pogoji so sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT).


Naročilo in pošiljanje izdelkov


Naročanje izdelkov

Naročanje poteka osebno na sedežu podjetja, telefonsko, ali preko elektronske pošte. Kupca ob naročilu obvestimo o ceni in roku dobave.


Priprava izdelkov po naročilu

V primeru priprave izdelkov po naročilu se uporabnik z naročilom zavezuje, da bo naročene izdelke tudi prevzel. Od pogodbe sme odstopiti v primeru, ko kakovost izdelkov znatno odstopa od dogovorjene kakovosti. Uporabnik je dolžan v petnajstih dneh po prevzemu izdelkov ponudnika pisno obvestiti o odstopu od pogodbe. V ta namen mora natančno utemeljiti svojo odločitev. Ponudnik se zavezuje, da bo pripravil izdelke v dogovorjeni kakovosti.


Zavrnitev naročila

Pridržujemo si pravico, da lahko naročilo za katerega menimo, da ga zaradi različnih pogojev ne moremo izvesti, zavrnemo. V primeru morebitne zavrnitve bomo kupca nemudoma obvestili ter poskušali najti obojestransko rešitev.


Dobava blaga

Vse izdelke, ki jih imamo na zalogi, vam dostavimo v roku petih dni. Rok dobave je naveden v delovnih dneh brez sobot in nedelj. V kolikor določenega izdelka v trenutku vašega naročila ni na zalogi, se dobavni rok lahko tudi podaljša. V tem primeru vam spremenjen dobavni rok sporočimo preko elektronske pošte, ali telefonsko.


Prevzem blaga in pošiljanje naročila po povzetju

Naročeno blago lahko prevzamete osebno na sedežu podjetja, ali prejmete po pošti na naslov, ki je naveden v naročilu. V tem primeru se zaračunajo stroški pošiljanja po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če ob prevzemu pošiljke opazite, da je izdelek ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, ali kaže znake odprtja, je potrebno sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi (Pošta Slovenije). Paket nesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da karkoli dodajate ali odstranjujete), poštni uslužbenec pa bo izpolnil zapisnik o poškodovani pošiljki.

V primeru večjega naročila dostavljamo blago tudi sami. Stroški dostave so v tem primeru brezplačni.


Načini plačila

Naročene izdelke lahko plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja Svetila Prosenak, Damijan Prosenak s.p. (SI56 0448 0011 0575 045 NOVA KBM d.d.). Elektronsko potrdilo o naročilu in predračun prejmete po oddanem naročilu. Dobavni rok prične teči z dnevom prejetih sredstev na naš račun.

V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, plačate ob prevzemu paketa poštnemu uslužbencu, ta pa bo za vas izvršil plačilo. Če boste v času dostave odsotni, vas bo dostavna služba obvestila, kje lahko prevzamete paket. V primeru, da paketa ne boste prevzeli in jo bo dostavna služba vrnila na naše stroške, vam bomo zaračunali dodatne stroške.

Ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja lahko blago plačate z gotovino.


Reklamacije

V primeru reklamacije se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času ter v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki vam ne odgovarja, ga takoj reklamirajte s priloženim računom. Stroške vračila plača kupec, stroške zamenjave pa prodajalec. Če zamenjava ne bo mogoča, vam bomo vrnili denar.


Vsebina na straneh


Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb na spletni strani. Možne so vsebinske napake in zanje ne prevzemamo odgovornosti. Poskušamo zagotoviti kar se da najboljše fotografije produktov, vendar je kljub temu potrebno fotografije dojemati kot simbolične. Objavljena vsebina je v lasti podjetja Svetila Prosenak, Damijan Prosenak s.p., ali pa ima podjetje za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje brez vednosti podjetja je prepovedano.


Varovanje zasebnosti


Podjetje Svetila Prosenak, Damijan Prosenak s.p. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in jih uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih nudi. Zbiramo dve vrsti podatkov:

a) za analizo obiska spletne strani uporabljamo orodje Google Analytics: namen zbiranja teh podatkov je zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Beleži se npr. potek in trajanje brskanja po spletni strani, ne shranjujejo pa se osebni podatki uporabnika spletne strani. Ta lahko ob prvem obisku (in tudi ob kasnejših obiskih preko nastavitev zasebnosti) uporabo piškotkov orodja Google Analytics zavrne. Čas hranjenja teh podatkov je 26 mesecev.

b) podatke, ki nam jih posredujete sami: to so osebni podatki za potrebe poslovanja in komunikacijo s kupcem. Podatke, kot sta npr. e-naslov in telefonska številka, ki jih uporabnik pri komunikaciji s podjetjem sam posreduje podjetju, podjetje na varen način hrani za morebitno zagotavljanje poprodajnih storitev (npr. dodatna naročila, reševanje morebitnih reklamacij ipd.). Vsi osebni podatki uporabnika so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. V kolikor uporabnik želi, lahko od podjetja (pisno ali preko e-pošte) zahteva izbris osebnih podatkov.


Reševanje sporov


Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav nas pokličite na 02 843 1000, ali nam pošljite elektronsko sporočilo na info@svetila.net. V roku petih delovnih dni od prejete pritožbe, vas obvestimo, kakšen bo potek obravnave in vas vseskozi obveščamo o postopku. Morebitne spore si prizadevamo rešiti sporazumno. Za reševanje sporov ne uporabljamo uslug izvajalcev IRPS.